Hur jag reparerade och förnyade en organisation i kris

Vår egen kropp är en fenomenalt organiserad struktur av självständiga beståndsdelar. Dessa delar, enheter i organisationen, kommunicerar och samspelar med varandra. Avsikten för en organisation är att överleva och expandera. När en organisation börjar må uselt beror det framför allt på en dålig kommunikation mellan beståndsdelarna. Detta är historien om hur jag förändrade min egen organisation – mig själv.

Läs mer

Att tänka på kring visionen

Samhället har sina spelregler som handlar om mänskliga värden, det strävar efter jämlik fördelning, harmoni och utveckling. Vi kan inte förvänta oss att marknaden ska formulera de etiska värdena åt oss. Marknaden har sina egna spelregler som går ut på att vinna marknadsandelar, och framtiden sträcker sig ofta bara fram till nästa kvartalsrapport.

Läs mer

Vad kan vi lära oss av barnens lek?

Varför leker barn? När jag ställer den frågan till de vuxna deltagarna på mina ledarskapsutbildningar, får jag oftast till svar: – De vill ha roligt! När jag frågar barn som leker säger de: – För det är kul! Roligt! Och visst har båda rätt. Att leka kan vara roligt, spännande, kul, lärorikt. Frågan bör kanske ställas: VAD är det i leken, som gör att det blir ”roligt”?

Läs mer